SGGW Witryn / Home / Strefa nauczyciela / Szkolenia otwarte / Dla nauczycieli klas I-IIIDla nauczycieli klas I-III1. Wprowadzenie do programu Junior Edu-Żywienie (JEŻ)2. Badania fokusowe przeprowadzone w ramach programu JEŻ 3. Talerz zdrowego żywienia4. Zasady żywienia dzieci w wieku szkolnym5. Normy żywienia dla dzieci 7 – 9 lat6. Znaczenie edukacji żywieniowej w szkole – podstawy prawne7. Edukacja żywieniowa w szkole – skuteczne narzędzia i programy8.Współpraca szkoły z rodzicem – niezbędny element sukcesu9. Zasady żywienia w stołówkach szkolnych10. Dieta planetarna w żywieniu zbiorowym11. Zdrowy sklepik szkolny jako element edukacji żywieniowej12. Drugie śniadanie – ważny element edukacji żywieniowej13a. Otyłość u dziecka w wieku szkolnym rozpoznanie, fakty, mity i zasady postępowania13b. Dziecko z alergią w szkole – zasady komponowania diety13c. Wpływ diety dzieci na ich rozwój poznawczy, zachowanie w szkole i wyniki w nauce14a. Dieta dla zdrowia i środowiska – dieta planetarna cz.114b. Dieta dla zdrowia i środowiska – dieta planetarna cz.215. Dieta dla zdrowia i środowiska – marnowanie żywności15a Dieta dla zdrowia i środowiska od kuchni16. Warzywa i owoce16a. Warzywa i owoce od kuchni17. Produkty mleczne17a. Produkty mleczne od kuchni 18. Produkty zbożowe 18a. Produkty zbożowe od kuchni19. Mięso, ryby i jaja19a. Mięso ryby i jaja od kuchni20. Nasiona roślin strączkowych i orzechy20a. Nasiona roślin strączkowych i orzechy od kuchni21. Tłuszcze22. Sól i cukier22a. Sól i cukier od kuchni23. Zdrowe napoje i przekąski23a. Zdrowe napoje i przekąski od kuchni24. Diety oparte o produkty pochodzenia roślinnego u dzieci24a. Diety roślinne od kuchni25a. Informacje na etykietach produktów spożywczych cz.125b. Informacje na etykietach produktów spożywczych cz.226. Warsztaty kulinarne w teorii27. Edukacja żywieniowa dzieci poprzez warsztaty kulinarne. Jak gotować z dziećmi? Panel dyskusyjny28. Edukacja żywieniowa w praktyce. Jak dobierać sprzęt i prowadzić proste warsztaty w klasie?29. Warsztaty kulinarne – edukacja żywieniowa w praktyce30. Podsumowanie szkolenia online